Vuurtorentrail weekend 16 en 17 maart 2019 met een Kidstrail, en 6km (snuffeltrail)- 12km - 18km- 35km - 60km
Wagenborg
Onder de Vuurtoren
Deutsche Ultramarathon Vereinigung
Brauerei Jacob
Legends tracking
Cainr Trails & Adventures
Koudenburg
Delores
Clifbar
Metz Fietsverhuur
Hotel Nes
Heidi Liebt
DCTA
Herberg De Zwaan
Tante An
Persbureau Ameland
Endurance Fuels
Sporteiland
De Griffel
Sziols sportbrillen
Coop Douwe Bakker
Waddenpost
WestCord
Goede Doel 20192018-10-29T16:07:53+00:00

Neem a.u.b. even de moeite onderstaande tekst te lezen, alvast hartelijk dank hiervoor.

”een schitterend en emotioneel tafereel” zo omschrijft de stichting Paardenreddingboot Ameland de demonstratie die nog altijd worden uitgevoerd door een groot aantal betrokken Eilanders. De reddingboot ‘Abraham Fock’ wordt vanuit Hollum naar het Wad getrokken door tien paarden en hier in zee gelanceerd…

reddingsboot, ameland, vuurtorentrail, trailrunning

Als kind kwam ik vaak op Ameland met mijn moeder, zij heeft bij mij de liefde voor Ameland absoluut teweeg gebracht en niet voor niets zo blijkt. Ook onze kinderen (Joshua & Jesse) zijn door hetzelfde virus ‘besmet’ geraakt, of ze nu willen of niet .

Ik herinner mij de spanning, sensatie, het geweld en de kracht van de briesende en hard willen werkende paarden toen het allemaal nog om het ‘eggie’ ging. Ook het diepe verdriet in ’79 door het verdinken van liefst acht paarden door een technisch mankement.

Je moet het LIVE ervaren hebben om dit machtige schouwspel te kunnen beoordelen maar zoiets ambachtelijks mag nimmer verloren gaan. Ameland wil dit reddingambacht, wat veelal van vader op zoon wordt overgebracht behouden voor het eiland.

Wij,liefhebbers van Ameland en dragende kracht achter organisatie Vuurtoren Trail Ameland willen graag ons steentje bijdragen door jullie allen een gunst te vragen in de vorm van een donatie tijdens de inschrijving. Tevens zullen wij van alle bezoekers aan onze (ULTRA) TRAIL INSPIRATIE avond op zaterdag 16 maart 2019 een extra bedrag doneren van €1,00 per bezoeker.

GOEDE DOEL 2019 Ameland Musea stichting Paardenreddingboot Ameland