Vuurtorentrail weekend 14 en 15 maart 2020 met een Kidstrail, en 6km (snuffeltrail)- 12km - 18km- 35km - 60k
De Griffel
Heidi Liebt
Tante An
Herberg De Zwaan
Persbureau Ameland
Coop Douwe Bakker
Metz Fietsverhuur
Wagenborg
Sporteiland
Waddenpost
Legends tracking
Hotel Nes
WestCord
Onder de Vuurtoren
Deutsche Ultramarathon Vereinigung
Delores
Cainr Trails & Adventures
Koudenburg
Qurios
Brauerei Jacob
Salomon
DCTA
Goede Doel 20192019-03-20T09:59:14+01:00

HARTELIJK DANK AAN ALLE DEELNEMERS EDITIE 2019 VOOR HET BIJEENBRENGEN VAN DE SOM VAN €1157,00 DEZE SOM IS ZATERDAG 16 MAART 2019 OVERHANDIGD AAN JOOP DE JONG, DIRECTEUR VAN STICHTING PAARDENREDDINGBOOT.Op Persbureau Ameland en in de Leeuwarder is een persbericht gepubliceerd. Klik HIER voor een overzicht.

Neem a.u.b. even de moeite onderstaande tekst te lezen, alvast hartelijk dank hiervoor.

”een schitterend en emotioneel tafereel” zo omschrijft de stichting Paardenreddingboot Ameland de demonstratie die nog altijd worden uitgevoerd door een groot aantal betrokken Eilanders. De reddingboot ‘Abraham Fock’ wordt vanuit Hollum naar het Wad getrokken door tien paarden en hier in zee gelanceerd…

reddingsboot, ameland, vuurtorentrail, trailrunning

Als kind kwam ik vaak op Ameland met mijn moeder, zij heeft bij mij de liefde voor Ameland absoluut teweeg gebracht en niet voor niets zo blijkt. Ook onze kinderen (Joshua & Jesse) zijn door hetzelfde virus ‘besmet’ geraakt, of ze nu willen of niet .

Ik herinner mij de spanning, sensatie, het geweld en de kracht van de briesende en hard willen werkende paarden toen het allemaal nog om het ‘eggie’ ging. Ook het diepe verdriet in ’79 door het verdinken van liefst acht paarden door een technisch mankement.

Je moet het LIVE ervaren hebben om dit machtige schouwspel te kunnen beoordelen maar zoiets ambachtelijks mag nimmer verloren gaan. Ameland wil dit reddingambacht, wat veelal van vader op zoon wordt overgebracht behouden voor het eiland.

Wij,liefhebbers van Ameland en dragende kracht achter organisatie Vuurtoren Trail Ameland willen graag ons steentje bijdragen door jullie allen een gunst te vragen in de vorm van een donatie tijdens de inschrijving. Tevens zullen wij van alle bezoekers aan onze (ULTRA) TRAIL INSPIRATIE avond op zaterdag 16 maart 2019 een extra bedrag doneren van €1,00 per bezoeker.

GOEDE DOEL 2019 Ameland Musea stichting Paardenreddingboot Ameland